Петък, 29.03.2024, 10:24
Начало Регистрация RSS
Добре дошъл, Гост
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: vankata96  
Форум » Свободна Зона » Спорт » Carling Cup
Carling Cup
vankata96Date: Неделя, 28.02.2010, 09:07 | Message # 1
Творец
Group: Администратори
Messages: 113
Reputation: 30000
Status: Офлайн
smile

www.erepublik.com/en/referrer/vankata96
 
vankata96Date: Понеделник, 01.03.2010, 17:50 | Message # 2
Творец
Group: Администратори
Messages: 113
Reputation: 30000
Status: Офлайн
У нас правата за излъчване на Карлинг Къп държи:
ПРО БГ
Attachments: 5799794.jpg (43.7 Kb)


www.erepublik.com/en/referrer/vankata96
 
vankata96Date: Понеделник, 01.03.2010, 17:55 | Message # 3
Творец
Group: Администратори
Messages: 113
Reputation: 30000
Status: Офлайн
Бербатов удари Стилиян в българското дерби на "Уембли", Рууни вече е на кота "28"

Капитанът на България Димитър Бербатов победи капитана на Астън Вила и също наш национал Стилиян Петров в българския сблъсък за финал на "Карлинг къп" и стигна до второто си отличие от този турнир, след като Ман Юнайтед защити титлата си от миналата година с победа 2:1 над бирмингамци. Възпитаниците на Мартин О'Нийл поведоха в резултата още в 5-ата минута чрез гол на Джеймс Милнър от дузпа, но "червените дяволи" стигнаха до пълен обрат и взеха отличието след голове на Майкъл Оуен в 13-ата минута и Уейн Рууни в 74-ата. За голмайстора на Манчестър Юнайтед това бе 28-ото попадение от началото на сезона.

Астън Вила поведе с 1:0 още в 5-ата минута на финала, след като Джеймс Милнър откри резултата от дузпа. Нарушението бе отсъдено за фаул на Неманя Видич срещу бързоногия Габриел Агбонлахор, който се откъсна зад отбраната на "червените дяволи" след пас на Стюарт Даунинг. Така Стилиян Петров удари пръв в българския двубой за английското отличие. Това обаче не стъписа по никакъв начин носителите на трофея и шампиони на Англия Манчестър Юнайтед, които бързо се върнаха в мача. Майкъл Оуен простреля Брад Фридъл с диагонален удар, след като Бербатов проби мощно през отбраната на Вила, отнемайки топката от Ричард Дън. Получилият един от малкото си шансове за изява английски стрелец прецизно разстреля Фридъл от 15-ина метра с един от фирмените си удари, добавяйки към изключително скоростните начални минути на двубоя.

В последствие обаче Оуен получи травма и трябваше да бъде заменен от Уейн Рууни, докато Манчестър Юнайтед успя да установи контрол върху срещата и можеше да направи пълен обрат още преди края на полувремето, но Парк прати топката в гредата след прекрасна комбинация на своя тим, подхваната отново от Бербатов и преминала през Валенсия.

През втората част мачът продължи да бъде двуостър, но тандемът в предни позиции за Манчестър Юнайтед Бербатов-Рууни набираше все по-голямо самочувствие и отправяше повече заплахи към вратата на Фридъл. Бербо на два пъти свали топката към свои съотборници, които отправиха опасни удари, но и Карик и Рууни не успяха да се разпишат. Така се стигна до 74-ата минута, когато Бербатов елегантно с пета изведе Валенсия на границата на наказателното поле и центрирането на крилото намери Уейн Рууни, който с глава прехвърли Фридъл за 2:1, реализирайки 28-ия си гол от началото на сезона.

До края на мача Рууни тресна още една греда зад Фридъл отново с глава след центриране на Валенсия, а топката кацна и върху рамката на пазената от Кушчак врата след центриране на Ашли Йънг и удар с глава.

АСТЪН ВИЛА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2 (1:1)
1:0 - Милнър (5-д.)
1:1 - Оуен (13)
1:2 - Рууни (74)
АСТЪН ВИЛА: Брад Фридъл, Карлос Куейяр, Джеймс Колинс, Ричард Дън, Стивън Уорнък, Ашли Йънг, Джеймс Милнър, Стилиян Петров, Стюарт Даунинг, Емил Хески, Габриел Агбонлахор
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Томас Кушчак, Рафаел да Силва (66-Гари Невил), Неманя Видич, Джони Еванс, Патрис Евра, Антонио Валенсия, Дарън Флетчър, Майкъл Карик, Парк Джи-Сун, Майкъл Оуен (42-Уейн Рууни), Димитър Бербатов
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Колинс, Даунинг (Астън Вила); Евра, Видич (Ман Юнайтед)
СЪДИЯ: Фил Дауд
СТАДИОН: Уембли, 88 596 зрители

Източник: СПОРТАЛ БГ

Attachments: 6566040.gif (3.1 Kb)


www.erepublik.com/en/referrer/vankata96
 
Форум » Свободна Зона » Спорт » Carling Cup
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: