Четвъртък, 28.03.2024, 10:12
Начало Регистрация RSS
Добре дошъл, Гост
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: vankata96  
Форум » Свободна Зона » Спорт » Тенис
Тенис
vankata96Date: Четвъртък, 01.07.2010, 10:17 | Message # 1
Творец
Group: Администратори
Messages: 113
Reputation: 30000
Status: Офлайн

Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще има днес уникалния шанс да си спечели място във финала на най-стария тенис турнир в света - "Уимбълдън". Цвети ще спори в исторически за България полуфинал с рускинята Вера Звонарьова, която е под №21 в световната ранглиста.

Със сигурност обаче Пиронкова може да бъде уверена в себе си, след като в началото на турнира пловдичанката изхвърли от надпреварата цели три руски представителки - Анна Лапушченкова, Вера Душевина и Регина Куликова, а след това с прекрасна игра дойдоха и успехите над французойката Марион Бартоли и петкратната шампионка Винъс Уилямс. Нещо повече - преди година в Москва българката разби днешната си съперничка с 6:0, 6:2. Пиронкова вече си осигури място в историята, ставайки първата българка класирала се за финалната четворка на сингъл при жените на "свещената трева" на "Уимбълдън".

Цветана Пиронкова пренаписа историята на българския тенис. Българката се класира за полуфиналите на "Уимбълдън" и то го направи по изключителен начин. Тя победи петкратната шампионка в Лондон и номер 2 в света Винъс Уилямс с 6:2, 6:3 за 84 минути. В четвъртък, на Централния корт на "Ол Ингланд Клъб" Пиронкова ще се изправи срещу рускинята Вера Звонарьова в битка за място на финала.

22-годишната пловдивчанка все още няма загубен сет след петия си мач в турнира. Тя вече има и положителен баланс срещу Винъс, като постигна втора победа в третия мач между двете.

Това е най-големият успех на български тенисист на "Уимбълдън", като Пиронкова подобри постижението на Мануела и Катерина Малееви, които са достигали до четвъртфиналите. С днешната си победа Цвети си осигури 900 точки за световната ранглиста, където в понеделник ще бъде сред най-добрите 40. Освен това тя ще прибере 250 000 паунда от наградния фонд.

Така в деня на Джулай морнинг българският тенис може да достигне до нови небивали висини. Всички трябва да стискаме палци на Цвети Пиронкова, а началото на нейния полуфинал срещу Звонарьова е в 15,00 часа българско време. Срещата от Англия ще бъде предавана пряко по TV+.

Attachments: 1928914.gif (3.1 Kb) · 6042312.jpg (18.0 Kb) · 4529776.jpg (42.7 Kb)


www.erepublik.com/en/referrer/vankata96
 
Форум » Свободна Зона » Спорт » Тенис
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: